Pientalon omistajille tarjolla jopa 4000 euron avustus öljylämmityksen vaihtoon

Valtio on myöntänyt lähes 30 miljoonan euron arvoisen avustuksen pientalojen omistajille öljylämmitysjärjestelmän vaihtamiseen kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustus on osa hallituksen kestävän kehityksen ohjelmaa, jonka tavoitteena on siirtyä kohti hiilineutraalia kiertotaloutta.

Avustusta on voinut hakea 1.9.2020 alkaen, ja sen arvioidaan riittävän noin 10 000 kotitalouteen. Ilma-vesilämpöpumppu sekä maalämpö ovat olleet suosituimpia korvaajia öljylämmitykselle.

Kenelle avustus on tarkoitettu ja mikä sen arvo on?
Avustusta myönnetään 4 000 euroa silloin, kun pientalossa siirrytään käyttämään kaukolämpöä, maalämpöä tai ilma-vesilämpöpumppua. Muita lämmitysmuotoja käytettäessä avustuksen arvo on 2 500 euroa. Öljylämmitystä ei voi jättää osaksi lämmitysjärjestelmää, sillä fossiilisia polttoaineita käyttäviin kohteisiin avustusta ei myönnetä. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä, joten avustus ei koske vapaa-ajan asuntoja.

Avustus on tarkoitettu ainoastaan pientalojen eli omakotitalojen tai paritalojen lämmitysjärjestelmien vaihtoon. Paritalojen osalta voi saada joko yhden tai kaksi avustusta riippuen siitä, onko asunnoilla yhteinen lämmitysjärjestelmä vai molemmilla omansa.

Mistä lähteä liikkeelle?
Avustusta kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista. Ota meihin yhteyttä – autamme sinua heti alkumetreiltä lähtien! Kerromme lisätietoja avustuksesta ja sen hakemisesta. Kartoitamme tarpeenne ja valitsemme yhdessä juuri teille sopivan ratkaisun ja laitteet. Hoidamme hankkeenne valmiiksi aina suunnittelusta toteutukseen ja käyttöönotto-opastukseen asti.

Yhteydenottopyyntö