Kevät tulee, kiinnitetään huomiota ilman laatuun!

Tämän monella tavalla kummallisen talven jälkeen odotamme lämmintä, aurinkoista ja kaunista kevättä. Luonto herää, vaatteita saa vähentää ja hymyily lisääntyy. Mutta on keväässä omat haasteensakin. Tänä keväänä puhutuin haaste on aivan varmasti korona-virus, joka on vaikuttanut ja vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Jokakeväisiä ja voisiko sanoa, tavallisia keväthaasteita ovat mm. kasvien siitepöly ja katupöly, jotka voivat aiheuttaa oireilua ja sairastelua. Kevätkauteen tuleekin varautua, yksi tärkeä asia on ilmanvaihtokoneiden ja –kanavien puhdistus sekä suodattimien vaihto.

Ilmanvaihtojärjestelmän kunnon ja toimivuuden kannalta on erittäin tärkeää, että se huolletaan säännöllisin väliajoin. Huoltoväli vaihtelee kohteen sijainnin mukaan. Mikäli kohde on kaupungissa, taajamassa tai vilkkaan liikenneväylän varrella, on koneen perushuolto syytä tehdä kaksi kertaa vuodessa. Haja-asutusalueilla sijaitsevissa kohteissa huoltoväliksi riittää yleensä yksi vuosi. Suodattimet tulee kuitenkin asuinpaikasta riippumatta vaihtaa kaksi kertaa vuodessa.

Suodattimien vaihto sekä koneen sisäosien puhdistaminen on tärkeää, kun halutaan raikas ja puhdas sisäilma. Näiden toimenpiteiden tekemättä jättäminen pilaa varmasti sisäilman, oli kyseessä sitten vanha tai uusi kiinteistö. Suodattimen käyttöikä on yleensä puoli vuotta. Tässä ajassa suodattimelle suunniteltu pölykuorma tulee täyteen ja suodattimen tekniset ominaisuudet alkavat heiketä. Ilmanlaatuun liittyvien haittojen lisäksi huollon laiminlyönti näkyy myös ilmanvaihtokoneen ottamassa energiassa.

Perushuollossa ilmanvaihtokoneen suodattimet vaihdetaan, lämmöntalteenottokenno puhdistetaan sekä koneen sisäosa imuroidaan. Yllämainitut toimenpiteet tehdään konevalmistajan ohjeiden mukaisesti. Näppärä asuja vaihtaa suodattimet itsekin, mutta me ammattilaiset olemme valmiina huoltoapuun. Varaathan huoltoajan hyvissä ajoin ennen pahinta pölykautta ja huoltojen ruuhkahuippua.

Yhteydenottopyyntö

Nimi(Pakollinen)