Asiakastarina – Kuortaneen Urheiluopisto

Hyvin toteutetuilla LVIA-töillä tuetaan Kuortaneen Urheiluopiston tiloissa tapahtuvaa toimintaa

Kuortaneen Urheiluopisto on monimuotoinen urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin ja koulutuksen keskus. Se palvelee opiskelijoiden lisäksi huippu-urheilijoita, harrastajia ja kuntoilijoita sekä yrityksiä. Opiston kasvutahti on suurta ja tilojen kehittämiseen on investoitu merkittävästi viime vuosina. Yhteensä lähes 5 hehtaaria lattiapinta-alaa käsittävään kokonaisuuteen kuuluu useita eri lajeja palvelevia urheilu- ja liikuntahalleja, ravintoloita, majoitusrakennuksia sekä opetus- ja seminaaritiloja. Rakennuksista uusin on Suomen suurimpana palloiluhallina tunnetuksi tullut I-Mediat areena, joka valmistui huhtikuussa 2019. Hiljattain myös monia vanhempia rakennuksia on laajennettu tai remontoitu. Suurimpaan osaan rakennuksista valikoitui kilpailutusten kautta LVI-Asiantuntija Oy urakoimaan lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtotekniikan suunnittelun ja toteutuksen.

”LVI-Asiantuntijan suunnittelemat ja toteuttamat ratkaisut ovat tukeneet hyvin meidän toimintaamme,” kertoo Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Liikuntahallien ja pääkeittiön LVIA-työt – kohdekohtainen suunnittelu ja toteutus

LVI-Asiantuntija on suunnitellut ja toteuttanut LVIA-ratkaisut Kuortaneen Urheiluopistolle monenlaisiin tiloihin. Osa tiloista on hyvin poikkeuksellisia.

”I-Mediat areena on hehtaarin kokoinen palloiluhalli. Sen ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelu vaatii jo erikoisosaamista, jotta ilman määrä ja lämpötila saadaan pysymään sopivalla tasolla. LVI-Asiantuntijalla on hyvä näkemys ja osaaminen myös tällaisten tilojen urakoinnissa,” tähdentää Töyrylä.

Urakoitsijan rautaisesta ammattitaidosta on hyötyä pitkin projektia.
”LVI-Asiantuntija osaa ottaa kantaa muiden kautta tulleiden suunnitelmien toimivuuteen. Jos niissä olevat ratkaisut eivät ole parhaita mahdollisia tukemaan meidän tiloissamme tapahtuvaa toimintaa, he tuovat sen esiin. Heiltä olemme myös saaneet vaihtoehtoja, jotka ovat tulleet edullisemmiksi kuin mitä suunnitelmien ratkaisu on ollut,” kertoo Kuortaneen Urheiluopiston talousjohtaja Jaakko Niiranen.

I-Mediat areenan lisäksi LVI-Asiantuntija on toteuttanut jäähallin laajennuksen ja telinevoimisteluhallin LVIA-työt. Vuonna 2020 tehdyn pääkeittiön saneerauksessa ja laajennuksessa LVI-Asiantuntija vastasi LVIAS-kokonaisprojektin johtamisesta. Osana projektia oli myös LVIA-töiden suunnittelu ja toteutus.

Pitkän yhteistyön taustalla ovat laadukkaasti toteutetut urakat

Laajempien saneerauksien lisäksi LVI-Asiantuntija on tehnyt useita pienempiä korjaus- ja huoltotöitä Kuortaneen Urheiluopistolla. He ovat varsin tuttu näky urheiluopistolla, sillä yhteistyötä on tehty jo 90-luvulta lähtien. Pitkä yhteistyö sen jo kertookin – Kuortaneen Urheiluopistolla ollaan erittäin tyytyväisiä LVI-Asiantuntijan työskentelyyn. Kiitosta saa erityisesti ratkaisukeskeinen toimintatapa ja töiden valmistuminen sovittuna ajankohtana, vaikka aikataulut ovat usein kiireellisiä. Ilmanvaihtojärjestelmien toiminta on kerta toisensa jälkeen vakuuttanut.
”Lopputuloksen laatu on ollut aina hyvä,” summaa Töyrylä.

Kuortaneen Urheiluopistolla arvostetaan myös sitä, että apua on saatavilla tulevien suunnitelmien tueksi.

”LVI-Asiantuntijalta olemme aina tarpeen tullen saaneet näkemyksiä LVIS-töiden suhteen, kun suunnittelemme tulevia korjaus- ja muutostöitä,” kertoo Niiranen.

Yhteydenottopyyntö